LLINDARS ENTRE L’ANTROPOLOGIA I L’ART

El Grup de Recerca en Antropologia i Pràctiques Artístiques (GRAPA) de la UB proposa una sèrie d’activitats en torn els llindars entre l’antropologia i l’art, en el marc del II Congrés Internacional d’antropologia AIBR.

La performativitat com a mètode d’investigació incorporat

06. 09. 2016

Una proposta en dos actes conduïda per Caro Novella, Marisa Paituví, Florència Vila i Lidia Moraño. En el primer acte tindrà lloc la presentació del projecte Oncogrrrls, un laboratori de creació en el qual, partint de les nocions de col·laboració (Thrift, 2014), embodiment (Csordas, 2011) i assemblatge (Deleuze y Guattari, 1987), utilitzem la performance com a mètode de transformació individual i col·lectiva. Oncogrrrls és un projecte d’investigació i creació al voltant de les experiències i narratives de dones, lesbianes i trans sobre el càncer de pit, que s’articula com a formació artística itinerant. Mostrarem les peces fetes a Barcelona (2013) i Ciudad de México (2015), com a punts de sortida per a elaborar com la performance i l’antropologia es conjuguen per a explorar i transformar subjectivitats i narratives socials en els llindars entre malaltia, corporalitat i performativitat. En el segon acte posarem els cossos en acció amb exercicis d’investigació en dansa i moviment, basats en la fenomenologia de Marleau-Ponty i la filosofia de la percepció d’Erin Manning.

Competència i col·laboració en el treball cultural

07. 09. 2016

L’objectiu d’aquesta activitat, guiada per Vanesa Varela, Andrea Corachán i Sandra Anitua, és el de compartir algunes iniciatives de col·laboració entre treballadores culturals que ens han precedit en els darrers anys a la ciutat de Barcelona. La proposta consisteix a fer memòria conjunta de campanyes i experiències de lluita que s’han pogut articular en un moment en el qual no sembla que la identitat política d’esquerrers pugui basar-se en la figura de l’obrer.

Xarxes i Paranys en l’Antropologia i l’Art

08. 09. 2016

Conduïda per Roger Sansi, aquesta taula rodona parteix d’un cicle expositiu actualment a la programació de l’Arts Santa Mònica, Xarxa Zande, que utilitza conceptes de l’antropologia de l’art –com la noció de l’”art com a parany” d’Alfred Gell. Parlarem sobre els models conceptuals de “xarxa” i “parany” en l’art i l’antropologia. Comptarà amb la participació del curador de Xarxa Zande, Oriol Fontdevila.

Activitat oberta i gratuïta amb prèvia inscripció a: info@grapaub.org; amb l’assumpte Activitats ASM

cartell_aibr_1_web

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.