Estètica relacional i etnografia col·laborativa: coproduint públics

18. 12. 2015

Dr. Isaac Marrero-Guillamón

Aquesta presentació està basada en una investigació etnogràfica que es va portar a terme a Hackney Wick (Londres), en la qual Isaac Marrero va estudiar l´ús de mètodes artístics en la producció d’espais de dissensió amb la reforma de l’àrea associada a les Olimpíades del 2012. El que havia de ser un exercici bastant tradicional d’observació participant (centrat en ‘la vida social’ d’uns quants poc projectes artístics) va acabar derivant en una sèrie de col·laboracions que, seguint la lògica de l’estètica relacional, tenien com objecte, la producció de situacions i relacions socials. La presentació discuteix la noció d’ “etnografia relacional”, així com algunes de les implicacions epistemològiques d’aquest “descarrilament etnogràfic”.

Isaac Marrero té una experiència interdisciplinària en sociologia, antropologia i estudis visuals. El seu treball se centra principalment al voltant de dos temes: 1) la transformació de la ciutat postindustrial i l’articulació de noves formes d’acció col·lectiva; i 2) la política de la representació i metodologies d’investigació experimental. El primer tema l’ha desenvolupat en l’estudi de la resistència contra la renovació del barri del Poblenou en Barcelona i més recentment l’activisme artístic i cultural en la regeneració de l’est de Londres relacionada amb els Jocs Olímpics. El segon tema travessa la seva pràctica d’investigació i la seva pràctica d’ensenyament i explora les relacions entre estèticai el fet epistemològic i polític en les pràctiques de documentació.

Isaac Marrero imparteix les assignatures d’Antropologia Urbana, Antropologia Visual I i Idees Antropològiques a la Universitat de Goldsmiths.

Relatograma de Carla Boserman
Relatograma de Carla Boserman
Relatograma de Carla Boserman
Relatograma de Carla Boserman

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.