ART, ANTROPOLOGIA INDUSTRIA

JORNADES INTERNACIONALS
ART, ANTROPOLOGIA INDUSTRIA

Cossos opacs, fàbriques transparents.

Lloc: Facultat de Geografia i Historia, Universitat de Barcelona.

Organitzador: Roger Sansi (Departament d’ Antropologia Social, UB – GRAPA)

Investigadors convidats:
Mao Mollona (Goldsmiths, RU)
Isaac Marrerro (Goldsmiths, RU)
Lluis Nicolau (UFBA, Brasil).

Entitats organitzadores:
Grup de Recerca en Antropologia i Pràctiques Artistiques (GRAPA).
Facultat de Geografia i Història, UB.
La Virreina Centre de la Imatge.

Descripció:
Aquestes jornades proposen reunir a antropòlegs, comissaris i artistes que han treballat sobre imatges de l’indústria. En un periode que sovint es defineix com a “post” industrial, l’imaginari de la fàbrica i el treball industrial es transforma. Per una part, la indústria esdevé patrimoni, objecte de memòria històrica. Per una altra banda apareix un paisatge post-industrial en el que les activitats artístiques i creatives, les noves formes de treball, estan cridades a omplir les velles naus de nous continguts, en una projecció cap a un cert model futur de treball. Al voltant de la fàbrica com a imatge, per tant, no es genera només patrimoni històric, sinó que també es fabrica un imaginari de futur.

A partir d’ aquest focus en la indústria com a imatge, l’ objectiu d aquestes jornades també és parlar en termes més generals de la relació entre pràctica artística i recerca social, imatge artística i antropologia visual. Aquests son els objectius fonamentals del grup de recerca GRAPA ( Grup de recerca en Antropologia i Pràctiques Artístiques), de la UB. Les jornades prendran com a punt de partida l’exposició “Vallès: Fabricar passats, fabricar futurs”, del membre de GRAPA Claudio Zulian, a Virreina Centre de la Imatge.

PROGRAMA

8 de setembre 2019.

18 h. Visita organtizada a la Exposició “Vallés: fabricar passats, fabricar futurs” (només per participants en les jornades). Virreina Centre de la Imatge

9 de setembre 2019 Seminari de Filosofia. Facultat de Geografia i Història, UB.

10 h. Presentació de les Jornades. Roger Sansi (UB-GRAPA)

10.15 h. Intervencions de Claudio Zulian (GRAPA), Valentín Roma (Virreina Centre de la Imatge), Mao Mollona (Goldsmiths, RU), Diana Padron (UB), Isaac Marrerro (Goldsmiths, RU), Jorge Blasco (Independent)

12h- 12:30 h. pausa

12:30 – 14:00 h. Taula Rodona amb Pep Dadanyà (Escola Massana – GRAPA), Isidor Fernàndez (Archivo Antropología Visual – GRAPA), Lluis Nicolau (UFBA, Brasil).


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.